Polyfoon katholiek!

Alle katholieke scholen waar Bill Banning voor werkt hebben aandacht voor de multiculturele en multireligieuze dialoog. Juist in die dialoog met elkaar, tussen katholieken, joden, moslims, boeddhisten, hindoes en atheïsten, openbaart zich de communicatieve Liefde van God als Vader, Zoon en Heilige Geest.

De Opdracht tot Samenleven

Jan-Jaap van Peperstraten buigt zich over een aantal moeilijke vragen naar aanleiding van de aanhoudende wereldwijde demonstraties tegen racisme. Vanuit het besef dat “het kwaad zich verbergt” doet hij een aanzet tot vragen die wij onszelf zouden moeten stellen. “Elke dag opnieuw zullen wij, als wij in deze spiegel kijken, zaken zien waar we ons op moeten richten.”

Confessionele scholen dienen maatschappelijk belang

In de landelijke media speelt momenteel de vraag weer op of confessionele (katholieke en protestantse) scholen niet beter kunnen worden afgeschaft. Op grond van onderzoek (Elshof) en praktijkervaringen (Banning) ook in deze regio komen de auteurs van dit artikel tot het inzicht dat confessioneel onderwijs juist heel waardevol voor onze samenleving.

Katholieke school beter voor integratie dan openbare

Het confessionele onderwijs biedt een beter vertrekpunt om de integratie te bevorderen dan het openbaar onderwijs. Want wie zelf niets te zeggen heeft, kan geen dialoog met andersdenkenden aangaan, stellen mgr. Jan Hendriks en Titus Frankemölle. Ook dit jaar beginnen zo’n 250.000 kinderen hun schoolloopbaan in het primair onderwijs. Twee Read more…