Publicaties

Nederlandse Katholieke Schoolraad, 2018. De school als platform voor interculturele dialoog. Verslag van de studiemiddag over de interculturele dialoog op 20-09-2018.
Download in PDF

Frankemölle, T.G.W., 2017. Boekpresentatie Modellen van Leraarschap: Leraarschap onder het perspectief van de maakbaarheid. Lezing bij Trappistenabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven op 08-12-2017.
Download in PDF

Hendriks, J.W.M., 2017. Samenleven is een kunst. Inleiding op het thema van de interculturele dialoog bij de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Katholieke Schoolraad in parochiecentrum Kerkestein Vleuten op 07-12-2017.
Download in PDF

Frankemölle, T.G.W., 2016. Homilie: 3e zondag van de Advent en viering 100 jaar vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Homilie in de Sint-Janskathedraal ‘s-Hertogenbosch ter gelegenheid van de viering 100 jaar OMO op 11-12-2016.
Download in PDF

Beleidsdocumenten

Commissie Verkenning Katholiek Onderwijs, 2010. School en kerk verbinden: een perspectief voor katholiek onderwijs. Eindrapport van de onafhankelijke verkenningscommissie ingesteld door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Nederlandse Katholieke Schoolraad. Utrecht: Secretariaat RKK.
Download in PDF

Nederlandse Katholieke Schoolraad, 2005. Een kwaliteitsperspectief voor de katholieke school. Heeswijk: Drukkerij Berne.
Download in PDF

Nederlandse Bisschoppenconferentie, 2002. Bezield en zelfbewust: Beleidsnota met het oog op een nieuwe dynamiek en een gedeelde visie in het katholiek onderwijs. Utrecht: Secretariaat RKK.
Download in PDF

College van Bisschoppelijk Gedelegeerden, Nederlandse Katholieke Schoolraad, 2000. Leerlijnen bij het Raamleerplan Godsdienst/Levensbeschouwing op Katholieke Basisscholen: een exemplarische uitwerking. Heeswijk: Drukkerij Berne.
Download in PDF

Nederlandse Katholieke Schoolraad, 1999. Raamleerplan voor Godsdienst/Levensbeschouwing op Katholieke basisscholen. Raamsdonksveer: Dombosch.
Download in PDF

Nederlandse Katholieke Schoolraad, 1998. Godsdienst/Levensbeschouwing in de Tweede Fase van het Voortgezet Onderwijs voor Katholieke scholen van HAVO en VWO. Raamsdonksveer: Dombosch.
Download in PDF

Jaarverslagen

Jaarverslag bisschoppelijk gedelegeerden

Verslag Algemene Ledenvergadering NKSR

Jaarrekening NKSR

Verantwoording ARKO-bijdragen