In het kader van de Week van het katholiek Onderwijs 2023 biedt de NKSR in samenwerking met de Vastenactie ook dit jaar weer mooi les- en inspiratiemateriaal aan voor de advents- en kerstperiode.

Thema advent: ‘Alle kinderen mogen kind zijn’

Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus: wij wensen een nieuwe baby alle goeds. Maar niet ieder kind kan genieten van een onbezorgd leven. Daarom besteden wij tijdens de advent extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Voor de midden- en bovenbouw bestaat het lesmateriaal uit een digitale adventskalender voor op het digibord, met leuke werkvormen, vragen en liedjes en vanzelfsprekend het Bijbelverhaal.

Voor de onderbouw is een eigen variant van de digitale Adventskalender beschikbaar, voorzien van een mooi prentenboek over Mees die papa en mama helpt met het zorgen van baby Puk.

In actie voor een ander
Via de Adventsactie kunnen basisscholen projecten in India en Congo steunen die kinderen helpen om naar school te gaan. Ze hoeven dan niet meer te werken overdag en hebben straks betere kansen om werk te vinden. Ieder kind heeft immers recht heeft om kind te zijn. Doe je mee? Bezoek de website van Vastenactie voor meer informatie: www.vastenactie.nl/scholen.

Het lesmateriaal is online beschikbaar via onderstaande links.