Lesmateriaal “Gelovig verzet”

Voor het PO en VO is het les- en inspiratiemateriaal rond het thema ‘Gelovig verzet’ vanaf nu beschikbaar. De aanleiding vormen de heiligverklaring van Titus Brandsma en het postuum verlenen van de eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ aan kardinaal Johannes de Jong.

Werkbezoek Vaticaan

In september hebben Mgr. Jan Hendriks, bisschop-referent katholiek onderwijs, en diaken Titus Frankemölle, voorzitter NKSR, een werkbezoek gebracht aan het Vaticaan. Twee drukke, inspirerende en bovenal waardevolle dagen!

Politiek tegen pluriformiteit

In de Tweede Kamer is opnieuw commotie ontstaan over de grondwettelijk gegarandeerde vrijheid van onderwijs. De aanleiding was een ongepaste opmerking van de minister van onderwijs. De minister toonde begrip voor het afwijzen van homoseksualiteit door reformatorische scholen. Kamerleden hadden geen begrip en de minister keerde op zijn schreden terug. Read more…

Een wereldwijde educatiealliantie

Op 12 september 2019 heeft paus Franciscus zich uitgesproken voor een wereldwijde educatiealliantie. In een vervolg op zijn encycliek uit 2015 over de zorg voor la nostra casa comune, ons gemeenschappelijk huis, benadrukt hij opnieuw de noodzaak tot dialoog. Een dialoog over hoe we de toekomst van onze planeet vormgeven en hoe we daarbij de talenten van eenieder moeten benutten.